Cartoful este una dintre cele mai comune și iubite legume din bucătăria românească. Nici nu e de mirare, având în vedere în câte feluri poate fi gătit și savurat și cât de ușoare sunt rețetele pe bază de cartofi.

Astăzi vă propunem o rețetă de cartofi în stil italian, cu ierburi aromatice și parmezan, rumeniți în cuptor. Sunt ușor de făcut și se potrivesc perfect lângă o friptură sau pur și simplu, fără nimic lângă. 

Cartofi în stil italian, cu usturoi și parmezan
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • unt
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță ierburi aromatice
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • 30 g parmezan ras
  • pătrunjel pentru decor

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Ungeți o tavă cu puțin unt. Curățați și spălați cartofii, după care îi tăiați pe jumătate și fiecare jumătate în felii groase de jumătate de centimetru.

Puneți cartofii într-un bol și adăugați peste ei 2 linguri de ulei de măsline, ierburile aromatice, sare, piper, usturoiul și jumătate din parmezanul ras.

Amestecați bine totul și turnați în tava unsă cu unt. Presărați și restul de parmezan deasupra și stropiți cu cele 2 linguri de ulei rămas.

Dați la cuptor pentru 30 de minute, după care amestecați ușor sau întoarceți feliile de cartofi. Mai dați la cuptor pentru încă 20 de minute sau până când cartofii s-au rumenit. Serviți cu pătrunjel proaspăt tocat.

Poftă bună!