Cartofii mov sunt nu numai arătoși în farfurie, ci și plini de substanțe nutritive și potriviți pentru a fi incluși în alimentație, mai ales în meniul copiilor.

Cartofi mov la cuptor, cu usturoi și pătrunjel

Cartofii mov sunt o sursă excelentă de fier și vitamina C. Îi puteți prepara într-o mulțime de feluri, la fel ca pe cartofii obișnuiți sau pe cartofii dulci, iar rețeta pe care v-o propunem astăzi, de cartofi mov la cuptor, se potrivește perfect pe post de garnitură, alături de o friptură, sau pur și simplu, pe post de fel principal.

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 kg cartofi mov
  • 3-4 căței de usturoi
  • 4 lingurițe ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • un cub de unt
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Curățați cartofii și tăiați-i în sferturi. Pregătiți o tavă cu hârtie de copt, pe care o ungeți cu puțin ulei. Puneți peste cartofi: sare, piper, usturoiul zdrobit și untul topit amestecat cu uleiul de măsline.

Amestecați bine, astfel încât cartofii să fie complet acoperiți de amestec. Puneți cartofii în tavă, pe un singur strat. Dați la cuptor, în cuptorul preîncălzit, timp de 25-30 de minute. Verificați ocazional și întoarceți bucățile de cartofi dacă este nevoie.

Când cartofii sunt moi, dar rumeniți, ei sunt gata. Presărați pătrunjel proaspăt tocat peste ei și serviți, alături de o friptură sau de salată.

Poftă bună!