Aceasta tarta vegetariana este plina de aromele primaverii. Broccoli caramelizat, alaturi de ceapa verde si feta, este o reteta rapida si usoara pentru orice cina a saptamanii.
Timp total 55 minute
Ingrediente
- 300g ceapa verde
- ulei de masline
- 300g broccoli mov
- 2 fire rozmarin
- 3 linguri de otet balsamic
- 320g foietaj
- 60g feta
- lapte
- frunze de salata pentru a servi
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C si se pune o foaie de copt in interior. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie mare, se adauga broccoli si ceapa verde, apoi se prajesc usor. Se creste caldura si se adauga otetul balsamic. Se lasa pe foc, amestecand ocazional, pana cand devine lipicios. Se pun intr-o tava, alaturi de rozmarin si se coc timp de 20 de minute pana cand legumele sunt moi.2. In acelasi timp, se ruleaza aluatul. Cand legumele sunt gatite, se pun in centrul aluatului, lasand o margine de 3 cm. Se adauga feta. Se indoaie marginea aluatului in jurul umpluturii pentru a forma un tarta. Se perie marginile cu lapte si se transfera tarta pe foaia de copt fierbinte, apoi se coace timp de 20 de minute pana cand tarta este aurie. Se serveste cu frunze de salata.