Daca esti un fan al gogosilor, atunci trebuie sa incerci aceasta reteta.

Castagnole Cu Lichior De Cafea
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 500g faina
  • 150g zahar
  • 75g unt de arahide
  • 2 oua
  • 75g miez nuca
  • 50ml lapte
  • 50ml lichior de cafea
  • 7g drojdie uscata
  • 1 lamaie
  • 1 praf sare
  • 500ml ulei
  • 100g zahar pudra

Mod de preparare

1. Se marunteste miezul de nuca intr-un blender.Se freaca untul cu zaharul pudra si ouale, pana se obtine o compozitie omogena, apoi se incorporeaza miezul de nuca maruntit, jumatate din cantiatea de faina, drojdia si un praf de sare. Se toarna laptele si lichiorul si restul de faina.

2. Se framanta compozitia cu mana, pana se obtine un aluat. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Cu mana data prin faina se formeaza sfere care se prajesc in uleiul incins. După ce s-au rumenit bine, se scot pe un servet de bucatarie si se trec prin zahar pudra cat sunt calde. Se pot servi imediat.