Atunci când ai poftă de ceva dulce, dar răcoritor, în același timp, o prăjitură cu fructe este alegerea ideală. Încă se mai găsesc căpșuni proaspete în piețe și în grădini, așa că mai profităm de ele și vă propunem o prăjitură cu căpșuni, clasică, foarte ușor de făcut.
V-am promis în titlu că este o rețetă foarte simplă și ne vom ține de cuvânt. Este o prăjtură pe care o pregătiți într-un singur vas, amestecând ingredientele, pe rând, cu mixerul. Fără creme și fără nimic complicat.
Puteți păstra ideea blatului și să faceți rețeta și cu alte fructe, cu cireșe, vișine sau fructe de pădure.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 100 g unt
- 1/2 linguriță praf de copt
- 125 ml lapte
- 350 g căpșuni
- 200 g făină
- 200 g zahăr
- 1 ou
- un praf de sare
- 1 linguriță esență de vanilie
Mod de preparare
Spălați și curățați căpșunile și tăiați-le în jumătăți sau sferturi. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.Puneți untul și zahărul într-un bol și bateți cu mixerul până când amestecul devine cremos. Reduceți viteza și adăugați oul, laptele și vanilia.
După ce s-a omogenizat, începeți să încorporați ingredientele uscate. Amestecați făina cu un praf de sare și praful de copt și adăugați câte o lingură, amestecând cu mixerul la viteză joasă.
Turnați compoziția într-o tavă pentru tartă, adăugați căpșunile deasupra și dați la cuptor pentru 40-45 de minute sau până când s-a rumenit.
Serviți după ce s-a răcit, cu zahăr pudră deasupra sau simplă.
Poftă bună!