Jeleul de căpșuni făcut în casă este incomparabil mai bun decât cel din comerț și este un desert cu care îi veți cuceri mai ales pe copii.

Jeleu de căpșuni - cea mai simplă rețetă

Este sezonul căpșunilor, așa că ele sunt vedeta rețetelor de dulciuri în această perioadă. Dincolo de clasica dulceață sau de înghețata de căpșuni, astăzi vă propunem un jeleu de căpșuni răcoros, delicios, acrișor și foarte simplu de făcut.

Jeleul de căpșuni făcut în casă este incomparabil mai bun decât cel din comerț și este un desert cu care îi veți cuceri mai ales pe copii. Îl puteți savura ca atare sau îl puteți folosi ca decor pentru prăjituri.

Jeleul de căpșuni poate fi păstrat și peste iarnă, în borcane închise ermetic și sterilizate.

Cum se prepară jeleul de căpșune

Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 500 g căpșuni coapte
  • 250 g zahăr
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 plic gelatină

Mod de preparare

Puneți căpșunile curățate și zeama de lămâie într-un vas pe foc. Fierbeți, amestecând ocazional, până când apa pe care și-o lasă căpșunile s-a evaporat (aproximativ 30-40 de minute).

Adăugați zahărul și amestecați până când se topește. Separat, puneți gelatina la înmuiat în apă rece. Lăsați căpșunile să mai fiarbă împreună cu zahărul topit încă 15 minute. Îndepărtați spuma care se formează la suprafață.

Mai departe aveți două opțiuni: fie lăsați jeleul așa, cu bucăți de căpșuni, fără să îl pasați, fie îl treceți prin blender, dacă vă doriți un jeleu fin.

Lăsați să se răcească câteva minute, după care pasați cu un blender vertical. Puneți gelatina și amestecați bine. Lăsați jeleul să se răcească complet, după care puteți servi.

Poftă bună!