Cea mai bună pizza e cea care are exact ingredientele care îți plac. Cu alte cuvinte, nu cu de toate, ci doar cu ce trebuie. Se spune că numărul de topping-uri de pe o pizza bună nu ar trebui să depășească patru, pentru a fi într-adevăr o pizza de calitate.
Dar astăzi vorbim despre ceva și mai simplu, o pizza cu adevărat simplă, dar delicioasă: margherita. Secretul constă în produsele care trebuie să fie de calitate, nu cât mai multe.
Așadar, pentru a face o pizza bună ai nevoie de câteva ingrediente și un pic de exercițiu.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- Pentru blat:
- 400 g făină
- 200 ml apă caldă
- 1 plic drojdie
- un praf de sare
- 1 linguriță zahăr
- 3 linguri ulei de măsline
- Pentru topping:
- sos de roșii
- oregano uscat
- mozarella
- busuioc proaspăt
Mod de preparare
Puneți într-un bol făina, apa caldă, sare, zahărul, drojdia și uleiul de măsline și frământați un aluat care trebuie să fie elastic și să nu se mai lipească de mâini. Frământați cel puțin 10 minute pentru a obține un aluat perfect.Lăsați aluatul să se dospească, într-un bol acoperit cu folie de plastic, până când își dublează volumul. Din cantitățile recomandate ar trebui să vă iasă 2 pizza cu blat subțire.
Preîncălziți cuptorul la 220 de grade.
Luați jumătate din aluat și formați o bilă din el. Întindeți aluatul cu ajutorul unui sucitor, pe o suprafață tapetată cu făină, până când obțineți un blat subțire.
Puneți aluatul într-o tavă cu hârtie de copt. Ungeți cu sos de roșii și presărați oregano uscat peste. Puneți feliile de mozarella și dați la cuptor, la foc mare, pentru 8-10 minute.
Astfel blatul va fi crocant și rumenit la bază și pe margini. Puneți busuioc proaspăt din belșug peste și serviți.
Poftă bună!