Dacă vă plac cartofii prăjiți cu dressing, atunci trebuie neapărat să încercați această combinație! Cartofii vor fi irezistibili, delicioși și aromați și nu o să vă puteți opri la o singură porție. 

Acest sos este unul pe bază de usturoi și parmezan, iar dacă deja vă plouă în gură, zic să trecem la ingrediente și la prepararea lui!

Cel mai bun sos pentru cartofii prăjiți
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 3 linguri parmezan ras
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • sare
  • 1/2 legătură pătrunjel

Mod de preparare

Cât timp cartofii sunt la prăjit, vă puteți ocupa de prepararea sosului. Secretul este să îl puneți peste cartofi cât timp aceștia sunt încă fierbinți.

Zdrobiți usturoiul, puneți puțină sare și începeți să amestecați, turnând puțin câte puțin uleiul. Amestecul trebuie să fie cremos și omogen. Puneți zeama de lămâie și mai amestecați câteva minute. Puneți parmezanul și pătrunjelul tocat mărunt și amestecați.

Când cartofii s-au prăjit, îi scoateți pe un prosop de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei. Împrăștiați sosul uniform peste cartofi, cât timp sunt încă fierbinți. Parmezanul se va topi în contact cu căldura cartofilor și aromele se vor combina perfect.

Puteți folosi acest dressing și pentru legume la grătar sau carne, dar este ideal pentru cartofii prăjiți.

Poftă bună!