Nimic nu se compară, mai ales în sezonul rece, cu un desert proaspăt scos din cuptor, care să miroase a portocale sau a scorțișoară. Fără să vrei, un astfel de desert, alături de o cană de ceai sau ciocolată caldă, te duce cu gândul la atmosfera de sărbătoare specifică iernii.

Astăzi vă propunem un desert perfect pentru toamnă și iarnă, dar nu numai. Un chec cu aromă de portocale și cu sos de portocale, de aroma căruia vă puteți bucura însă în orice perioadă și cu orice ocazie. 

Chec cu sos de portocale
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 100 g unt
  • 175 g zahăr
  • un praf sare
  • 50 ml lapte
  • coaja de la o portocală
  • zeama de la o portocală
  • 8 linguri de făină
  • zahăr pudră pentru decor
  • Pentru sos:
  • 2 portocale
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 50 g zahăr
  • 2 linguri coniac sau rom

Mod de preparare

Pentru început, amestecați untul cu zahărul și omogenizați bine cu mixerul. Adăugați un praf de sare și ouăle, unul câte unul. Adăugați coaja rasă de portocală și sucul.

După ce ați amestecat bine, turnați laptele și începeți să încorporați făina, câte o lingură. Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor, la 170 de grade, pentru 35-40 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.

Pentru sosul de portocale, puneți coniacul, zahărul, sucul de portocale și coaja rasă într-un vas pe foc. Fierbeți până când alcoolul s-a evaporat și lichidul a scăzut. Opriți focul și adăugați frișca lichidă.

Când checul s-a răcit, îl puteți pudra cu zahăr și servi cu sosul de portocale.

Poftă bună!