Termina masa cu un desert usor: o tarta cu ricotta si portocale.
Timp total 1 oră și 20 minute
Ingrediente
- 200g faina
- 50g zahar pudra
- 100g unt
- 1 portocala - coaja
- 3 linguri suc de portocale
- 1 galbenus de ou
- 1/2 cana marmelada de portocale
- 30g seminte de pin
- Umplutura:
- 350g ricotta
- 55g zahar
- 1 lingura esenta de portocale
- 2 oua
Mod de preparare
1. Se amesteca faina, zaharul pudra, untul si jumatate din coaja intr-un blender pentru a se combina. Se adauga galbenusul de ou si sucul de portocale si se amesteca pana cand se formeaza o minge neteda. Se pune in folie de plastic si se raceste timp de 30 de minute.2. Se unge o tava dreptunghiulara. Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se intinde, apoi se transfera in tava pregatita. Se raceste timp de 15 minute.
3. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se pune foaie de de copt deasupra aluatului si se umple cu orez nefiert. Se coace timp de 10 minute, apoi se indeparteaza hartia si orezu si se coace timp de 5 minute. Se raceste usor.
4. Se amesteca ingredientele pentru umplutura cu restul de coaja de portocale cu ajutorul unui blender. Se intinde marmelada peste aluat, apoi se adauga umplutura. Se presara cu seminte de pin si se coace timp de 20 de minute, pana cand devine aurie pe margini. Se raceste usor inainte de a se scoate din tava. Se servesc pudrate cu zahar.