Chiar daca nu esti priceput ca un cofetar, nu trebuie sa renunti la ideea de a prepara "ceva bun" pentru cei dragi. Noi am gasit cea mai usoara reteta.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- 1 cana zahar brun
- 1 1/4 cani de apa
- 1/3 ceasca margarina
- 1/4 lingurita de cuisoare
- 1/2 lingurita nucsoara macinata
- 2 lingurite de scortisoara
- 2 cani de stafide
- 2 cani de faina
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita de sare
Mod de preparare
1. Intr-o cratita, se combina zaharul brun, apa, margarina, cuisoarele, nucsoara, scortisoara si stafidele. Se dau in fiert si se lasa sa fiarba timp de 3 minute. Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca.2. Se incalzeste cuptorul la 165C. Se unge o tava si se tapeteaza cu faina. Se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
3. Intr-un castron mare, se combina amestecul de stafide cu cel de faina. Se toarna in tava preparata.
4. Se coace la 165C timp de 55 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.