Un cheesecake plin de menta si ciocolata, cu o baza de biscuiti dulci. O combinatie racoritoare si sofisticata.
Timp total 50 minute
Ingrediente
- Pentru baza:
- 300g biscuiti digestivi
- 150g unt, topit
- 25g cacao
- Pentru umplutura:
- 500g-600g crema de branza
- 125g zahar
- 1 lingurita extract de vanilie
- 300ml smantana
- 150g ciocolata neagra
- 1-2pt lingurita extract de menta
- colorant alimentar verde
- 300g ciocolata After Eight, taiata in bucati
- Pentru decor:
- 150ml smantana
- 2 linguri zahar
- ciocolata After Eight
- 50g ciocolata topita
Mod de preparare
1. Pentru a face baza de cheesecake, se macina biscuitii digestivi intr-un blender, alaturi de cacao.2. Se amesteca biscuitii cu untul topit si se preseaza pe baza unui tavi. Se lasa la frigider, in timp ce se prepara crema.
3. Se topeste cu atentie ciocolata neagra si se lasa sa se raceasca usor.
4. Folosind un mixer electric, se amesteca crema de branza, vanilia si zaharul pana cand se inmoaie. Se adauga smantana si se amesteca pana capata textura bezelei.
5. Se imparte amestecul in doua boluri. Intr-unul dintre boluri, se adauga ciocolata neagra topita si se amesteca. In cealalat, se adauga extractul de menta si colorantul alimentar si se amesteca. In ambele amestecuri, se adauga bucatele de ciocolata After Eight.
6. Se pun amestecurile peste baza de biscuiti aleatoriu, netezind partea de sus. Se lasa la frigider timp de 6 ore pentru a se intari, de preferinta peste noapte.
7. Se bat smantana si zaharul si se adauga peste cheesecake. Se decoreaza cu ciocolata topita si bucati de ciocolata After Eight.