Deserturile făcute în casă și inspirate din dulciuri care se găsesc în magazine au un farmec aparte. Să ne gândim numai la batoanele Bounty făcute în casă, prăjitura Kinder sau cheesecake-ul Oreo. Din aceeași categorie, astăzi vă prezentăm o rețetă de cheesecake inspirată de la celebrul baton Twix.
Rețeta este una simplă și urmează ingredientele batonului: bază crocantă de biscuite, topping de caramel și topping de ciocolată. Numai că între bază și toppinguri este intercalat un strat cremos, fin și aerat de brânză. Puteți face prăjitura aceasta pentru orice ocazie, chiar și sub formă de tort pentru o zi de naștere. Vă promitem că efectul va fi unul wow!
Timp total 1 oră
Ingrediente
- Pentru bază:
- 350 g biscuiți digestivi
- 150 g unt
- Pentru cremă:
- 550 g cremă de brânză
- 400 ml frișcă lichidă
- 150 g zahăr pudră
- 100 ml lapte
- 20 gelatină
- Pentru toppinguri:
- 200 ml frișcă lichidă
- 150 g ciocolată neagră
- 150 g caramele simple
Mod de preparare
Mărunțiți biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie sau îi puteți zdrobi pur și simplu. Amestecați biscuiții cu untul topit și turnați compoziția într-o tavă rotundă, sau formă de tartă. Dați tava la frigider cât timp vă ocupați de restul ingredientelor.Puneți gelatina la înmuiat în 100 ml de apă rece. Încălziți laptele pe foc, după care turnați gelatina peste el. Amestecați bine, pentru ca gelatina să se topească.
Într-un bol pentru mixer, amestecați crema de brânză cu zahărul pudră și mixați bine. Începeți să turnați frișca lichidă, puțin câte puțin, și mai mixați crema câteva minute.
Adăugați laptele cu gelatina și continuați să amestecați la viteză mare. Când crema este gata, o puteți turna peste baza de biscuite și nivela foarte bine.
Urmeză toppingurile, mai întâi cel de caramel, apoi cel de ciocolată. Puneți caramelele la topit cu jumătate din frișca lichidă. Când sosul s-a răcit puțin, turnați-l peste cheesecake și dați la frigider pentru o oră. Este important ca sosul de caramel să se întărească înainte de a-l pune și pe cel de ciocolată peste el.
Puneți ciocolata ruptă împreună cu restul de frișcă lichidă deasupra unui vas cu apă care fierbe și topiți la bain marie. Când amestecul s-a răcit puțin, turnați-l peste prăjitură și nivelați bine.
Dați cheesecake-ul la cuptor pentru câteva ore sau ideal peste noapte înainte de a servi.
Poftă bună!