Ce faci când ai de pregătit un desert rapid și cu care să impresionezi? Faci un cheesecake răsturnat, la pahar, cu aromă de portocale. Sună bine, nu-i așa? Și arată demențial și, bonus, este gata în 10 minute. 

Știți momentul acela când se anunță musafiri pe ultima sută de metri și nu ai timp să pregătești nimic elaborat. Sau când ți se face, subit, poftă de ceva dulce, dar nu ai prea multe ingrediente la îndemână. Acest cheesecake la pahar vă scoate din încurcătură, indiferent de situație sau ocazie. 

Se face din exact patru ingrediente, arată excelent și nu diferă cu nimic la gust de un desert elaborat, de la cofetărie, sau unul căruia i-ați dedicat mai mult timp și energie pentru preparare. Pentru un plus de efect, puteți folosi biscuiți Oreo. Vă garantăm că îi veți cuceri pe copii cu acest desert și că îl veți mai pregăti și cu alte ocazii. 

Cheesecake cu portocală, la pahar
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 75 g biscuiți cu ciocolată
  • 1 portocală
  • 250 g cremă de brânză
  • 60 ml lapte condensat

Mod de preparare

Puneți biscuiții într-un robot de bucătărie și mărunțiți, 1-2 minute, până când capătă aspect de pesmet.

Radeți coaja de la portocală, după ce ați spălat-o bine, apoi stoarceți sucul. Puneți crema de brânză, laptele condensat, jumătate din coaja de portocală și 2 lingurițe din zeamă într-un robot de bucătărie și omogenizați.

Puneți crema de brânză în 4 sau 6 cupe, în funcție de câte porții doriți să vă iasă și de dimensiunea recipientelor. Presărați deasupra biscuiții mărunțiți. Decorați cu coaja de portocală care v-a mai rămas. Dați la frigider pentru cel puțin o oră înainte de a servi.

Poftă bună!