Cheesecake Cu Ciocolata Si Alune
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • 250g biscuiti cu cacao (Oreo)
  • 100g alune, prajite
  • 120g unt, topit
  • 4 oua
  • 250g zahar brun
  • 2 linguri faina
  • 500g crema de branza
  • 300g smantana
  • 300ml smantana lichida
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100g ciocolata neagra, topita
  • 80ml espresso
  • Zahar pudra

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 150C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt, inclusiv partile laterale.

2. Se maruntesc biscuitii si alunele intr-un mixer pana se formeaza firimituri fine. Se adauga untul si se amesteca din nou pentru a combina. Se preseaza amestecul pe baza tavii. Se lasa sa se raceasca timp de 30 de minute.

3. Folosind un mixer electric, se bat ouale, zaharul brun, faina, crema de branza, smantana, smantana lichida si esenta de vanilie la viteza redusa timp de 3-4 minute, pana se omogenizeaza. Se adauga ciocolata si expresso.

4. Se toarna aluatul peste baza. Se da la cuptor timp de o ora, o ora si 25 de minute.

5. Se opreste caldura si se raceste prajitura in cuptor timp de 1 ora, apoi se lasa sa se raceasca timp de 2 ore. Se scoate din tava, se pudreaza cu zahar si se serveste.