Cheesecake-ul este genul acela de desert căruia nu ai cum să-i reziști. De la clasicul cheesecake simplu, au apărut atât de multe variante, încât nici nu știi pe care să o încerci mai întâi.
Astăzi vă propunem o rețetă de cheesecake cu cafea și ciocolată, foarte cremos, cu un gust subtil de cafea. Dacă nu vă plac deserturile exagerat de dulci, aceasta este alegerea perfectă pentru voi.
Ingrediente
- 175 g biscuiți digestivi
- 75 g unt
- 4 linguri apă
- 1 lingură cafea instant
- 50 g ciocolată
- 300 g cremă de brânză
- 125 g unt
- 40 g făină
- 4 ouă
- 2 lingurițe esență de vanilie
Mod de preparare
Fărâmițați biscuiții și amestecați-i cu untul topit. Puneți într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt. Aceasta va fi baza cheesecake-ului.Puneți ciocolata, împreună cu apa și cafeaua instant deasupra unui vas cu apă care fierbe și amestecați până când se topește. Dați la frigider pentru câteva minute.
Amestecați brânza, cu zahărul, făina și esența de vanilie și bateți cu mixerul. Adăugați ouăle și continuați să amestecați. Puneți amestecul de ciocolată și cafea și dați la cuptor pentru 25 de minute, la 170 de grade.
Decorați cu topping de ciocolată.
Poftă bună!