Cheesecake-ul nu este considerat, de obicei, un desert sanatos, dar aceasta versiune cu iaurt grecesc contine mai putine calorii si grasimi decat celelalte.
Timp total 1 oră și 10 minute
Ingrediente
- 500g branza de vaci
- 500ml iaurt grecesc, degresat
- 4 lingurite de miere, plus 8 lingurite
- 1 ou
- 1 lingura de malai
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- 40g bucati de nuci, taiate
- Pentru baza:
- 50g biscuiti, zdrobiti
- 50g musli
- 1/2 lingurita scortisoara
- 30g margarina, topita
Mod de preparare
1. Pentru umplutura cu branza, se pune branza de vaci intr-un blender si se amesteca pana cand este neteda. Se adauga iaurtul si se pune amestecul intr-o sita captusita cu un prosop, asezata deasupra unui castron. Se acopera cu folie si se lasa la frigider timp de 24 de ore pentru a se scurge excesul de lichid.2. A doua zi, se incalzeste cuptorul la 160C. Pentru baza, se amesteca toate ingredientele impreuna si se preseaza intr-o tava unsa. Se pune deoparte.
3. Se pune amestecul de iaurt intr-un castron curat, aruncand lichidul. Se adauga 4 linguri de miere, ou, malai si vanilie. Se toarna peste baza si se coace timp de 45 de minute. Se opreste cuptorul, se lasa usa deschisa si se lasa cheesecake-ul sa se raceasca in interior.
4. Se presara cu nuca prajita, se toarna miere, se taie, apoi se serveste.