Timp total 20 minute
Ingrediente
- 200g biscuiti digestivi
- 60g unt
- 1 lime
- ulei
- Pentru umplutura:
- 560g branza de vaci
- 397g frisca lichida
- 3 linguri de sirop de ghimbir
- 2 lamai (zeama)
- 2 lime (zeama)
- 1 pachet de gelatina
Mod de preparare
1. Biscuitii se maruntesc in blender, apoi se adauga untul topit si zeama de la un lime. Amestecati din nou pana se omogenizeaza. Intr-o forma de prajitura se pune stratul de biscuiti si lasa rece pana faceti umplutura.2. Se pun toate ingredientele pentru umplutura, mai putin gelatina, intr-un bol si se amesteca cu ajutorul unui mixer pana se omogenizeaza.
3. Gelatina se pune intr-un bol cu 100ml de apa rece. Vasul se aseaza peste o cratita pe jumatate plina cu apa fierbinte si se pune pe aragaz la foc mic. Gelatina se amesteca pana se dizolva, apoi se adauga peste umplutura.
4. Continutul se intinde peste biscuiti, apoi se lasa la frigider cel putin 5 ore.
5. Prajitura se scoate din forma, se presara deasupra biscuti pasati si putina coaja de lime.