Lemongrass, usturoi si lime! O puternica aroma vietnameza intr-o reteta usoara si rapida.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- Pentru chiftele:
- 3 catei de usturoi, zdrobiti
- ghimbir proaspat, ras
- 2 tulpini de lemongrass
- 1 lime - coaja
- 500g carne tocata de porc
- 2 linguri coriandru proaspat, tocat fin
- 1 ardei iute rosu, fara seminte si tocat fin
- ulei vegetal
- Pentru legume murate:
- 100ml otet
- 2 linguri zahar
- 2 lime - sucul
- 3 linguri apa calda
- 2 lingurite sare de mare
- 400g morcovi, taiati
- 300g ridichii, taiate
- Pentru glazura de miere:
- 25g miere
- 20 ml sos de soia
- 1 lime - coaja
Mod de preparare
1. Pentru legumele murae, se pun sarea, otetul, zaharul, sucul de lime si apa intr-un bol. Se amesteca pentru a se dizolva zaharul. Se transfera jumatate din cantitate intr-un bol (se pastreaza restul), apoi se adauga legumele. Se pun deoparte, amestecand din cand in cand.2. Pentru chiftele, se combina toate ingredientele, cu exceptia uleiului, intr-un bol si se amesteca bine. Se ruleaza chiftelele, apoi se lasa deoparte.
3. Pentru glazura, se amesteca mierea, sosul de soia si coaja de lime intr-un castron.
4. Se incalzeste cuptorul. Se pune pe foc o tigaie cu putin ulei, apoi se prajesc chiftelele la foc mediu, timp de aproximativ 8 minute, pana cand sunt gata. Se pun chiftelutele intr-o tava, se adauga glazura de miere, apoi se lasa la cuptor, acoperite cu folie.
5. Se scurg legumele murate, apoi se pun intr-un castron. Se gatesc taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj. Apoi se impart in boluri, se toarna sucul pastrat de la murarea legumelor, apoi se adauga chiftelele si putina glazura din tava. Se adauga legumele murate, apoi se adauga ardei iute. Se servesc cu felii de lime.