Pare impresionant, dar este usor de facut. Trebuie sa fie foarte rece, asa ca e recomdat sa-l prepari cu o zi inainte.

Cheesecake Cu Lamaie Si Vanilie Si Capsuni Marinate
Timp total 1 oră și 20 minute

Ingrediente

  • 12 biscuiti digestivi
  • 50g unt, topit
  • 500g crema de branza
  • 120g zahar pudra
  • 1 lingura faina
  • 2 lamai - coaja rasa si sucul
  • 2 oua
  • 1 galbenus de ou
  • 3 lingurite esenta de vanilie
  • 170ml smantana fermentata
  • Pentru capsunile marinate:
  • 450g capsuni proaspete
  • 2 linguri lichior Cointreau
  • 1 portocala - coaja rasa si sucul
  • 1 lingura menta proaspata, tocata fin
  • 2 lingurite de zahar pudra sau miere

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 160C. Se pun biscuitii digestivi intr-o punga de plastic si se maruntesc cu un facalet. Se amesteca cu untul topit si se preseaza pe baza unei tavi.

2. Se pun restul ingredientelor de cheesecake intr-un castron mare si se bat cu un mixer pana capata o culoare palida. Se toarna peste baza de biscuiti.

3. Se lasa la cuptor timp de 40-50 de minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca, apoi se scoate cu atentie din tava. Se lasa sa se raceasca.

04. Se taie capsunile. Se pun intr-un castron cu Cointreau, coaja de portocala si sucul, menta si zaharul. Se lasa la marinat timp de cel putin 30 de minute. Pentru a servi, se pun capsunile peste prajitura si se serveste cu smantana.