Pare impresionant, dar este usor de facut. Trebuie sa fie foarte rece, asa ca e recomdat sa-l prepari cu o zi inainte.
Timp total 1 oră și 20 minute
Ingrediente
- 12 biscuiti digestivi
- 50g unt, topit
- 500g crema de branza
- 120g zahar pudra
- 1 lingura faina
- 2 lamai - coaja rasa si sucul
- 2 oua
- 1 galbenus de ou
- 3 lingurite esenta de vanilie
- 170ml smantana fermentata
- Pentru capsunile marinate:
- 450g capsuni proaspete
- 2 linguri lichior Cointreau
- 1 portocala - coaja rasa si sucul
- 1 lingura menta proaspata, tocata fin
- 2 lingurite de zahar pudra sau miere
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 160C. Se pun biscuitii digestivi intr-o punga de plastic si se maruntesc cu un facalet. Se amesteca cu untul topit si se preseaza pe baza unei tavi.2. Se pun restul ingredientelor de cheesecake intr-un castron mare si se bat cu un mixer pana capata o culoare palida. Se toarna peste baza de biscuiti.
3. Se lasa la cuptor timp de 40-50 de minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca, apoi se scoate cu atentie din tava. Se lasa sa se raceasca.
04. Se taie capsunile. Se pun intr-un castron cu Cointreau, coaja de portocala si sucul, menta si zaharul. Se lasa la marinat timp de cel putin 30 de minute. Pentru a servi, se pun capsunile peste prajitura si se serveste cu smantana.