Reteta este facuta cu blat de Oreo, umplutura cu mascarpone si jeleu de Aperol spritz.

Cheesecake Cu Portocale, Oreo Si Aperol Spritz
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • Blat si margini:
  • ulei
  • 300g biscuiti Oreo
  • 2 linguri de cacao
  • 90g unt
  • Pentru umplutura:
  • 560g branza de vaci
  • 150g mascarpone
  • 150g glazura de zahar
  • 300ml frisca lichida
  • 2 portocale
  • Pentru jeleul de Aperol spritz:
  • 100ml Aperol
  • 230ml prosecco
  • 65ml apa minerala
  • gelatina

Mod de preparare

1.Pentru blat, biscuitii se maruntesc in blender, apoi se adauga untul topit. Amestecati din nou pana se omogenizeaza. Intr-o forma de prajitura se pune stratul de biscuiti, avand grija ca blatul sa fie intins si pe peretii formei de prajituri. Se lasa rece.

2.Pentru umplutura, se adauga branza, mascarpone si glazura de zahar intr-un boll si se amesteca cu mixerul pana se omogenizeaza. Se adauga coaja rasa de la 2 portocale si se amesteca din nou. Apoi se aseaza peste blat. Se lasa la rece sa se intareasca.

3. Pentru jeleu, se amesteca usor Aperol, prosecco, apa minerala si siropul de zahar intr-un bol. Gelatina se pune intr-un bol cu 100ml de apa rece. Vasul se aseaza peste o cratita pe jumatate plina cu apa fierbinte si se pune pe aragaz la foc mic. Se amesteca pana se dizolva gelatina, apoi se adauga peste umplutura.

4. Jeleul se adauga, usor, peste umplutura, apoi se lasa la rece cateva ore (ideal, peste noapte).