Aceasta reteta de cheesecake se potriveste perfect cu aroma prunelor.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 250g crema de branza
- 6 oua, separate
- 100ml lapte
- 60g unt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingura suc de lamaie
- 140g zahar pudra
- 60g faina
- 1 lingura malai
- 1/4 lingurita bitartrat de potasiu
- zahar pudra
- Prune cu miere:
- 400g prune, taiate pe jumatate
- 100g miere
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se umple o tava cu apa calda si se pune pe gratarul de jos a cuptorului pentru a crea abur. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt, inclusiv partile laterale.2. Se bate crema de branza, apoi se adauga galbenusurile de ou si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga lapte, unt, vanilie, suc de lamaie si jumatate din zahar, si se amesteca pentru a combina. Se adauga faina, si un varf de cutit de sare si se amesteca pentru a combina.
3. Intr-un castron separat, se amesteca albusurile. Se adauga bitratrat de potasiu si restul de 70g zahar pudra, si se bate cu telul. Se adauga amestecu de crema de branza, apoi se toarna in tava. Se coace pe raftul de deasupra apei timp de 15 minute sau pana cand este aurie pe partea de sus. Se reduce temperatura din cuptor la 170C si se fierbe timp de inca 30 de minute. Se opreste cuptorul si se lasa sa se raceasca cheesecake-ul cu usa intredeschisa.
4. Pentru prunele cu miere, se aseaza toate ingredientele intr-o tigaie la foc mediu. Se fierb timp de 8 minute sau pana cand se inmoaie. Se lasa sa se raceasca, apoi se scot prunele cu o lingura, se decojesc si se pun din nou in sirop.
5. Se pudreaza cu zahar peste prunele racite si se serveste.