Parfait-ul este un desert delicat, iar perele posate dau o nota fructata, ce completeaza perfect acest preparat.
Timp total 50 minute
Ingrediente
- 90g miere
- 4 galbenusuri de ou
- 300ml smantana
- 1 lingurita lichior
- ulei vegetal
- Pentru prune:
- 4 prune, taiate pe jumatate
- se amesteca o lingura de lamaie si o portocala
- 100g zahar
- 1 baton de scortisoara
- 250ml vin rosu
Mod de preparare
1. Se incalzeste mierea intr-o cratita mica, la foc mediu. Se da in fiert, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.2. Intr-un castron mic, se amesteca galbenusurile pana cand se ingroasa usor. Se adauga incet mierea si se amesteca bine.
3. Se bate smantana intr-un castron curat pana cand se formeaza varfuri ferme. Se adauga lichiorul, apoi se incorporeaza amestecul de miere.
4. Se pune compozitia in 4 forme si se lasa in congelator sa se intareasca.
5. Pentru prune, se incalzeste cuptorul la 180C. Se pun jumatatile de prune intr-un vas mic, termorezistent, cu taietura in jos. Se adauga restul ingredientelor, se acopera cu folie si se coc in cuptor timp de 20-25 minute pana cand prunele sunt moi.
6. Se scoate parfait-ul din forme, se pune pe plaou si se adauga prunele calde si cateva linguri de sirop.