Parfait-ul este un desert delicat, iar perele posate dau o nota fructata, ce completeaza perfect acest preparat.

Parfait de miere cu prune posate in vin
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 90g miere
  • 4 galbenusuri de ou
  • 300ml smantana
  • 1 lingurita lichior
  • ulei vegetal
  • Pentru prune:
  • 4 prune, taiate pe jumatate
  • se amesteca o lingura de lamaie si o portocala
  • 100g zahar
  • 1 baton de scortisoara
  • 250ml vin rosu

Mod de preparare

1. Se incalzeste mierea intr-o cratita mica, la foc mediu. Se da in fiert, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

2. Intr-un castron mic, se amesteca galbenusurile pana cand se ingroasa usor. Se adauga incet mierea si se amesteca bine.

3. Se bate smantana intr-un castron curat pana cand se formeaza varfuri ferme. Se adauga lichiorul, apoi se incorporeaza amestecul de miere.

4. Se pune compozitia in 4 forme si se lasa in congelator sa se intareasca.

5. Pentru prune, se incalzeste cuptorul la 180C. Se pun jumatatile de prune intr-un vas mic, termorezistent, cu taietura in jos. Se adauga restul ingredientelor, se acopera cu folie si se coc in cuptor timp de 20-25 minute pana cand prunele sunt moi.

6. Se scoate parfait-ul din forme, se pune pe plaou si se adauga prunele calde si cateva linguri de sirop.