O reteta clasica de cheesecake cu coacere, un desert perfect pentru serile petrecute langa prieteni.

Cheesecake Italian Cu Migdale
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 200g biscuiti amaretti, zdrobiti
  • 50g unt topit
  • 1 baton de vanilie pod
  • 500g ricotta
  • 125g zahar pudra
  • 250g mascarpone
  • 100g migdale macinate
  • 2 linguri malai
  • 3 oua
  • 1 lamaie - coaja rasa
  • fulgi de migdale
  • zahar pudra

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se pun biscuitii zdrobiti intr-un castron mare, se toarna untul topit peste si se amesteca bine.

2. Se pune amestecul intr-o tava apasand ferm cu dosul unei linguri. Se lasa sa se raceasca in frigider timp de 5-10 minute.

3. Intre timp, se pun semintele de vanilie intr-un bol mare. Se adauaga ricotta, zahar, mascarpone, migdale, faina de porumb, oua si coaja de lamaie si se bat cu un mixer pana la omogenizare. Se toarna in tava pregatita si se imprastie cu fulgi de migdale.

4. Se pune intr-o tyava tapetata cu hartie de copt si se coace timp de 45 de minute, pana capata o culoare aurie. Se opreste cuptorul, se deschide usa si se lasa prajitura in interior pana cand se raceste complet. Se raceste pentru o ora sau mai mult inainte de a se pudra cu zahar si se serveste cu smantana.