Un cheesecake de care te vei bucura in serile petrecute alaturi de cei dragi.
Timp total 1 oră și 20 minute
Ingrediente
Pentru baza: 200g biscuiti digestivi 25g zahar pudra 1 lingurita sare de mare 75g unt Pentru umplutura: 600g crema de branza 200g zahar pudra 300ml smantana fermentata 3 oua 1 lingurita esenta de vanilie 50g fainaMod de preparare
1. Pentru a face baza, se macina biscuitii intr-un blender pana cand capata consistenta unor firimituri fine. Se pun intr-un bol si se amesteca cu 25g zahar, sare si untul topit. Se amesteca bine si se preseaza amestecul uniform intr-o tava de tort unsa cu unt si se tine la rece timp de cel putin 30 de minute sau peste noapte.2. Pentru a face umplutura, se amesteca crema de branza, zahar si 200 ml de smantana intr-un bol mediu pana la omogenizare. Se incorporeaza ouale, pe rand, apoi se adauga vanilia. Folosind o lingura de metal, se incorporeaza faina, pentru a forma un aluat neted.
3. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se scoate tava din frigider si se pune umplutura peste baza. Se baga la cuptor timp de 45-60 minute, pana cand partea de sus este aurie. Se lasa sa se raceasca complet in tava. Cand se raceste, se transfera la frigider pentru timp de cel putin 3 ore sau peste noapte.
4. Inainte de a servi, se raspandeste smantana peste cheesecake intr-un strat subtire si uniform.