Usor, racoros si cremos - un cheesecake perfect pentru momente speciale.

Cheesecake racoros si usor
Timp total 2 ore și 10 minute

Ingrediente

  • 340g biscuiti cu vanilie, zdrobiti
  • 3 oua, separate
  • 1/2 ceasca zahar
  • 230g smantana
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 230g crema de branza
  • 1/8 lingurita bitartrat de potasiu

Mod de preparare

1. Se incalzeste un cuptor la 175C. Se infasoara exteriorul unei tavi cu folie de aluminiu, apoi se unge interiorul cu putin unt. Se imprastie biscuitii pe partea de jos a tavii si pe partile laterale, apasand ferm pentru a adera.

2. Se freaca galbenusurile de ou si zaharul intr-un castron mare. Se adauga crema de branza, smantana si extractul de vanilie. Se bat albusurile de ou pana se intaresc. Se adauga bitartratul de potasiu, continuand sa se bata.

3. Se incorporeaza usor 1/3 din albusul de ou in amestecul de branza. Se adauga restul de albus de ou si se incorporeaza. Se toarna in tava pregatita. Se tapeteaza o alta tava mai mare cu un prosop de bucatarie umed. Se aseaza tava in care este compozitia peste prosop, in interiorul tavii mai mari, si pune in cuptor. Se umple tava mai mare cu apa clocotita pana ajunge la jumatatea partii laterale a tavii.

4. Se coace in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 50 de minute. Cheesecake-ul este gata atunci cand marginile sunt frumos umflate si suprafata cheesecake-ului este ferma, cu excepția unui mic loc in centru. Se opreste cuptorul si se lasa in cuptor timp de 1 ora inainte de a fi introdus in frigider pentru a se raci timp de cel putin 4 ore.