Cheesecake-ul, acest desert delicios pe bază de cremă de brânză, a devenit popular în toată lumea. Se poate face sub o mulțime de forme și există mai multe rețete, cu sau fără coacere, cu fructe, cu ciocolată sau cu diverse topping-uri.
Cel mai bun rămâne însă cheesecake-ul simplu, rumenit în cuptor, servit simplu sau cu topping. Crema de brânză cu aromă de vanilie, crocantă la exterior și cremoasă la interior este secretul unui cheesecake reușit.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- Bază:
- 350 g biscuiți digesivi
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 100 g unt
- Cremă:
- 400 g cremă de brânză
- 200 g zahăr
- 150 ml smântână lichidă
- 5 ouă
- 1 linguriță esență de vanilie
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.Mărunțiți biscuiții și amestecați-i cu scorțișoara și cu untul topit. Așezați amestecul într-o tavă rotundă și presați bine. Aceasta va fi baza cheesecake-ului. Dați tava la frigider cât timp vă ocupați de umplutură.
Într-un bol, mixați crema de brânză cu zahărul și smântâna lichidă. Adăugați ouăle unul câte unul, continuând să amestecați, iar la final, esența de vanilie. Turnați crema peste baza de biscuite și așezați tava într-un vas mai mare în care ați pus apă fierbinte de două degete.
Dați la cuptor pentru aproximativ o oră sau până când cheesecake-ul s-a rumenit la suprafață. Reduceți temperatura la 170 de grade după primele 10 minute.
Serviți cheesecake-ul cu topping-ul preferat, cu fructe proaspete, sau simplu.
Poftă bună!