Se fac atat de repede, incat te vor scuti de orele intregi petrecute in bucatarie. In plus, sunt delicioase!

Chiftele de cartofi cu porumb și guacamole
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 300g cartofi
  • 200g conserva porumb dulce, scurs
  • 2 linguri sos thailandez dulce
  • 1/2 lime, coaja si sucul
  • coriandru proaspat, tocat
  • 1 ardei iute, fara seminte si fin feliat
  • 2 linguri faina
  • 1 ou, batut
  • ulei vegetal
  • 195g guacamole

Mod de preparare

1. Se curata si se dau cartofii pe razatoare, pe un prosop de bucatarie curat, se stoarce excesul de lichid, apoi se pun intr-un castron.

2. Se adauga porumbul dulce, sosul thailandez, ardeiul iute, coaja de lime, cea mai mare parte a coriandrului, ardeiul iute, faina si jumatate din oul batut. Se amesteca bine. Se toarna uleiul intr-o cratita mare, la foc mediu.

3. Cand este fierbinte, se adauga o lingura de amestec si se apasa usor cu o spatula. Se gatesc pe o parte timp de 2 minute sau pana cand capata o culoare maro-aurie si sunt crocante, apoi se intoarc cu atentie si se gatesc timp de 2 minute. Se scot, se lasa deoparte si se repeta cu amestecul ramas.

4. Intre timp, se amesteca guacamole cu suc de lamaie si coriandrul ramas. Se servesc chiftelele cu guacamole.