Dacă v-ați plictisit de rețeta clasică de chifteluțe de porc, vă propunem astăzi o rețetă originală, cu aromă exotică. O rețetă de chifteluțe în sos de ananas, dulce-acrișor, ca să dați o notă de originalitate mesei voastre.
Dacă nu vă place combinația de mâncare cu sosuri dulci, pe bază de fructe, atunci această modalitate de a servi chifteluțele s-ar putea să nu fie pe placul vostru. În schimb, dacă sunteți adepții combinațiilor originale de gusturi, o să vă placă gustul de chifteluțe cu sos de ananas.
Timp total 40 minute
Ingrediente
- 500 g carne tocată de porc
- 1 ceapă roșie
- sare
- piper
- 100 g pesmet
- pătrunjel verde
- 1 conservă ananas
- 2 lingurițe oțet de orez
- 1 linguriță amidon
- 1 ardei iute
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Amestecați într-un bol carnea tocată, ceapa tăiată mărunt, pesmetul, pătrunjelul tocat fin, sare și piper și amestecați bine. Formați chifteluțele rotunde, modelându-le în palmă.Puneți uleiul la încins într-o tigaie pe foc. Prăjiți chifteluțele la foc mediu, întorcându-le pe fiecare parte, până se rumenesc.
Pentru sos, puneți într-un vas sucul de la ananas, oțetul de orez, amidonul, sare și piper. Puneți pe foc și, când începe să fiarbă, adăugați din nou chifteluțele în sos și mai fierbeți câteva minute. Adăugați ananasul tăiat cubulețe și opriți focul.
Serviți chifteluțele cu orez sau simple.
Poftă bună!