Choux a la creme, acest desert delicios care se găsește în orice cofetărie, se poate face foarte ușor și acasă. Gogoșile sunt foarte ușor de obținut și le puteți umple cu orice vă place. Rețeta clasică, inspirată din bucătăria franceză, este cu cremă de vanilie sau cu frișcă, dar puteți să vă folosiți imaginația și să le umpleți cu orice vă place.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- Aluat:
- 3 ouă
- 125 g făină
- 200 ml apă
- 75 ml ulei
- Cremă:
- 400 g frișcă
- 1 pliculeț zahăr vanilat
- 150 g zahăr pudră
- Pentru decor: zahăr pudră
Mod de preparare
Puneți apa și uleiul într-un vas pe foc. Când începe să fiarbă, dați la o parte și încorporați făina cu ajutorul unui tel. Amestecați repede, pentru a nu se forma cocoloașe. Lăsați amestecul să se răcească bine.Când aluatul s-a răcit, încorporați ouăle unul câte unul. Între timp, preîncălziți cuptorul la 120 de grade. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, turnați aluatul de choux cu ajutorul unui poș, sub formă de gogoși mici. Dați tava la cuptor, până când gogoșile s-au umflat și s-au rumenit frumos.
Între timp, pregătiți frișca. Bateți cu mixerul frișca lichida, rece de la frigider. Adăugați zahărul vanilat și zahărul pudră, treptat. Mixați până când frișca a căpătat volum și consistență.
Când choux-urile s-au răcit, tăiați-le pe jumătate. Umpleți cu frișcă și puneți la frigider pentru cel puțin două ore înainte de a servi. Pudrați cu zahăr dacă doriți. Choux-urile se vor înmuia și vor fi delicioase.
Poftă bună!