Aceasta este versiunea noastra a retetei clasice de mic dejun spaniol, o combinatie de churros cu ciocolata calda densa.
Timp total 15 minute
Ingrediente
- 200g de ciocolata neagra
- 3 linguri de sirop auriu
- 200ml smanana
- Pentru churros:
- 75g unt
- 1/4 lingura de sare
- 125g faina
- 3 oua, batute
- ulei
- 2 lingurite de scortisoara
- 2 lingurite de zahar
Mod de preparare
1. Se rupe ciocolata in bucati si se incalzesc usor intr-o cratita mica, cu sirop si smantana, amestecand din cand in cand, pana se amesteca. Se pastreaza calda.2. Pentru churros, se incalzesc 250 ml de apa si untul intr-o tigaie neacoperita pana cand fierbe. Se adauga sarea si faina, apoi se amesteca timp de 2-3 minute pana cand amestecul se ingroasa si se formeaza un aluat. Se ia de pe foc si se adauga, treptat, oul.
3. Se pune ulei intr-o tigaie adanca sau wok. Uleiul trebuie să ajungă la 180C pe un termometru (cand un cub de paine devine auriu in 15 secunde). In timp ce se incalzeste, se amesteca scortisoara si zahar pe o farfurie mare.
4. Se pune aluatul intr-o punga de patiserie, prevazuta cu o duza mare in forma de stea. Se formeaza churros de aproximativ 12 cm ungime, direct in tigaie. Se gatesc timp de 2 minute pe fiecare parte pana cand se fierbe si apoi se scot si se scurg pe un servetel de hartie.
5. Cat sunt inca calde, se trec prim amestecul de zahar cu scortisoara. Se toarna ciocolata in cesti mici sau in boluri si se servesc.