Gogosile spaniole, reinventate intr-o reteta savuroasa si usor de preparat.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 3/4 cani zahar
- 2 linguri scortisoara
- 1 1/2 cana fulgi de ciocolata
- 3/4 cana smantana
- 1 blat de tort, cumparat
- Ulei de nuca de cocos
Mod de preparare
1. Pentru a face scortisoara cu zahar, se amesteca zaharul si scortisoara intr-un castron mare. Se pune deoparte.2. Pentru a face sosul de ciocolata se pun fulgii intr-un bol si se pun deoparte. Se incalzeste smantana intr-o cratita, la foc mediu. Atunci cand se incalzeste bine, inainte de a da in fiert, se opreste caldura. Se toarna smanatana fierbinte peste fulgii de ciocolata, amestecand constant pana cand sosul este neted. Se pastreaza cald.
3. Se taie blatul de tort in cubulete. Se incalzeste uleiul de cocos intr-o tigaie mare la foc mediu. Se prajesc cubuletele pana capata o culoare aurie pe toate laturile, aproximativ 2-3 minute. Se trec imediat prin scortisoara cu zahar. Se servesc calde cu sos de ciocolata.