Aceasta reteta de chutney iute de rosii are cel mai bun gust atunci cand este facuta cu o luna in avans. Il poti folosi ca sos pentru friptura sau langa bruschete.
Timp total 2 ore și 15 minute
Ingrediente
- 1,8 kg de rosii coapte, oparite si decojite
- 1 ceapa mare, tocata
- 6 ardei iuti, fara seminte si tocati
- 450g zahar
- 1 lingura de sare
- 300ml otet
Mod de preparare
1. Se toaca rosiile decojite. Se pun intr-o tigaie mare, alaturi de restul ingredientelor, cu exceptia otetului, apoi se da in fiert, amestecand pana cand zaharul se dizolva. Se fierbe timp de 1/2 ore, apoi se adauga otetul si se mai lasa sa se fiarba timp de 15-20 minute, amestecand adesea, pana cand amestecul este gros.2. Asigurati-va ca borcanele sunt sterilizate. Folosind o palnie, se umplu borcanele pana la gat. Se sterge exteriorul si marginea fiecaruia, apoi se acopera cu un capac. Se depoziteaza intr-un loc intunecat pana cand se utilizeaza.