Ciocolata caldă este una dintre cele mai bune băuturi în sezonul rece. Dulce și catifelată, ciocolata caldă se poate obține acasă, la fel de bună cum este cea din restaurante, fără să folosiți ciocolată instant. 

Secretul unei ciocolate calde ca la carte este să fie cremoasă și să nu aibă gustul acela prăfos, cum este cea la plic. Pentru a obține acest efect, trebuie să folosiți ciocolată adevărată, de calitate superioară. Iar rețeta pe care v-o propunem astăzi are un gust îndrăzneț, aparte, datorită combinației de condimente. 

Ciocolată caldă cu condimente
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 2 căni de lapte
  • 1 linguriță cacao
  • 50 g ciocolată
  • 2 lingurițe zahăr
  • 1/2 linguriță esență de vanilie
  • scorțișoară
  • nucșoară
  • cardamom
  • un vârf de cuțit de piper cayenne
  • anason stelat
  • frișcă pentru decor

Mod de preparare

Puneți laptele la fiert într-un vas pe foc. Adăugați scorțișoara, vanilia, nucșoara, cardamom, piperul și anasonul. Separat, topiți ciocolata la bain marie.

Când laptele începe să fiarbă, luați câteva lingurițe și dizolvați cacaoa în el. Turnați peste laptele din vas. Opriți focul și turnați laptele, puțin câte puțin peste ciocolata topită.

Amestecați bine astfel încât ciocolata să se dizolve și amestecul să se omogenizeze bine. La final, îndepărtați condimentele care au rămas întregi: anasonul și scorțișoara, dacă folosiți baton.

Serviți ciocolata fierbinte, cu frișcă deasupra.