Piețele și supermarketurile sunt pline de struguri românești, copți și dulci, așa că este momentul perfect pentru a face compot și a ne bucura de aroma și parfumul strugurilor pentru tot restul anului. 

Rețeta de compot pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă, care nu conține conservanți și care este o alegere foarte sănătoasă de a păstra strugurii sub formă de compot. 

Compot de struguri
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 500 g boabe de struguri
  • 100 g zahăr
  • aprox. 400 ml apă

Mod de preparare

Spălați bine strugurii în câteva jeturi de apă rece. Alegeți cu grijă boabele de strugure pentru compot.

Puneți apa împreună cu zahărul la fiert într-un vas pe foc. Lăsați să fiarbă circa 5 minute, sau până când s-a topit zahărul.

Puneți boabele de strugure în borcane și turnați peste ele siropul care s-a răcit între timp și trebuie să fie călduț, nu fierbinte.

Închideți borcanele cu capacele și puneți-le într-o oală în care ați așezat un prosop. Puneți apă în oală și aveți grijă ca borcanele să nu se atingă între ele.

Puneți oala la fiert, la foc mic, și lăsați 25-30 de minute din momentul în care apa a început să fiarbă.