Salatele sunt prima idee de masă care ne vine în minte atunci când ne gândim să mâncăm ceva sănătos și consistent. Se prepară rapid, sunt pline de vitamine și substanțe nutritive și ajută silueta, așa că sunt o idee excelentă pentru prânz sau cină.

Și inspirație există întotdeauna, pentru că sunt sute de rețete de salată, așa încât nu ai cum să te plictisești. Poți combina orice: legume, frunze, semințe, carne, pește și chiar fructe, pentru o salată delicioasă și personalizată. Astăzi însă vă propunem o rețetă de salată italiană cu linte, delicioasă și sățioasă. Lintea reprezintă o sursă excelentă de proteine vegetale, așa că vă invităm să o încercați. 

Salată italiană cu linte
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 250 g linte verde
  • 2 fire ceapă verde
  • struguri albi
  • struguri negri
  • 1 castravete
  • 1 ardei gras roșu
  • Pentru dressing:
  • zeama de la o lămâie
  • 50 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Puneți o oală cu apă la fiert și fierbeți lintea 15-20 de minute. Amestecați ocazional, pentru a nu se lipi. Când lintea a fiert, scugeți-o de apă și lăsați-o să se răcească 5 minute.

Curățați castravetele și tăiați-l cubulețe. Tăiați și ardeiul cubulețe sau julien. Boabele de strugure le tăiați pe jumătate dacă sunt mari și le scoateți semințele, dacă au. Tocați ceapa verde fin. Puneți lintea într-un bol sau pe un platou și adăugați și celelalte ingrediente peste ea.

Pentru vinegretă, amestecați uleiul cu zeama de lămâie (raportul trebuie să fie 3/2), sare și piper după gust. Turnați dressingul peste salată și amestecați.

Serviți salata cât încă este caldă. Poftă bună!