Experimentează gustul unic al supei de struguri. O supă delicioasă și răcoritoare, perfectă pentru zilele calde de vară.

Supă de struguri. O rețetă inedită și răcoritoare

Supa de struguri este un fel de mâncare mai puțin obișnuit și poate părea neobișnuită la prima vedere, dar este întâlnită în bucătăria multor țări. Este o supă dulce și răcoritoare, care este perfectă pentru zilele călduroase de vară. Poate fi servită ca fel principal sau ca aperitiv.

Fiind bazată pe struguri, supa este o sursă bună de antioxidanți și vitamine, dar conținutul nutrițional se poate schimba în funcție de alte ingrediente adăugate.

Există versiuni dulci și sărate ale supei de struguri. Versiunea dulce este adesea servită ca desert și poate include diverse fructe, în timp ce versiunea sărată poate include legume și chiar carne sau pui.

Există multe rețete diferite de supă de struguri, dar toate au în comun faptul că folosesc struguri ca ingredient principal. Cele mai frecvente tipuri de struguri folosite pentru supă sunt strugurii albi, dar se pot folosi și struguri roșii sau roz.

Această rețetă de supă de struguri este perfectă pentru cei care doresc să adauge un strop de eleganță și originalitate în meniul lor. Combinația inedită de struguri, vin alb sec și condimente precum scorțișoara și cuișoarele creează un amestec de arome care te va surprinde plăcut.

În plus, gelatina din această supă-desert delicioasă se fixează doar atât cât să îi dea puțină densitate, dar nu se transformă în jeleu. Toate tipurile de struguri funcționează minunat pentru această supă, dar merită să cauți soiuri neobișnuite, pentru un plus de savoare. Ingredientele de mai jos sunt pentru șase porții.

Re'eta de supă de struguri

Timp total 20 minute

Ingrediente

  • Un baton de scorțișoară
  • Două cuișoare întregi
  • 10 boabe de piper negru
  • Două fâșii de coajă de lămâie proaspătă de 5 pe 2,5 centimetri
  • Două fâșii de coajă de portocală proaspătă de 5 pe 2,5 centimetri
  • O jumătate de linguriță de gelatină fără aromă
  • 350 de mililitri plus o lingură de suc de struguri albi
  • 240 de mililitri de vin alb sec
  • 100 de grame de zahăr
  • Un vârf de nucșoară proaspăt rasă
  • O linguriță de coajă de lămâie proaspătă rasă fin
  • 350 de grame de struguri amestecați, curățați de coajă, fără semințe dacă este necesar și tăiați în felii (pe lungime sau transversal)

Echipament special

  • Un pătrat de pânză de strecurare sau tifon, cu latura de 15 centimetri
  • sfoară de bucătărie.

Mod de preparare

Pasul 1

Pune batonul de scorțișoară, cuișoarele, boabele de piper și fâșiile de coajă de lămâie și de portocală pe pânza de strecurare și leag-o bine.

Pasul 2

Presară gelatina peste o lingură de suc de struguri într-o ceașcă mică și las-o să se înmoaie timp de aproximativ un minut.

Pasul 3

Adu vinul, restul de suc de struguri albi, zahărul, nucșoara și pânza de mestecat la fierbere într-o cratiță de unul sau doi litri, apoi ia de pe foc și adaugă amestecul de gelatină, amestecând cu o lingură de metal (vezi nota bucătarului, mai jos) până se dizolvă.

Pasul 4

Transferă supa de struguri într-un bol și răcește-o, acoperită, într-un bol mai mare cu gheață și apă rece, în frigider, timp de cel puțin opt ore.

Pasul 5

Chiar înainte de servire, aruncă pânza de strecurare și adaugă coaja rasă și strugurii în supă.

Tips & tricks

  • Supa (fără coaja rasă și struguri) poate fi refrigerată până la 12 ore. Se adaugă coaja și strugurii chiar înainte de servire.
  • O lingură de metal este unealta corectă pentru a amesteca gelatina; pentru că una de lemn ar putea transfera uleiuri, iar un tel ar putea încorpora bule mici.