Aluat de ciocolata "infasurat" in jurul unei umpluturi de caramel. Sunt delicioase!

Cookies Cu Interior De Caramel
Timp total 3 ore

Ingrediente

  • 1 cana unt
  • 1 cana de zahar alb
  • 1 cana de zahar brun
  • 2 oua
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 1/4 cani faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3/4 cana cacao
  • 1 cana nuci tocate
  • 1 lingura de zahar alb
  • 48 bomboane de ciocolata cu interior de caramel

Mod de preparare

1. Se bate untul pana devine o crema. Treptat, se adauga zahar alb si zahar brun. Se adauga oua si vanilie. Se combina faina, bicarbonat de sodiu si cacao. Treptat, se adauga la amestecul de unt, se bate bine. Se adauga 1/2 cana nuci. Se acopera si se raceste cel putin 2 ore.

2. Se incalzeste cuptorul la 190C.

3. Se combina restul de 1/2 cana nuci cu 1 lingura zahar. Se imparte aluatul in 4 parti. Se lucreaza cu o singura parte, lasand restul in frigider pana cand este nevoie. Se imparte fiecare parte in 12 bucati. Se inveleste cate o bomboana de ciocolata in fiecare parte de aluat, avand grija ca bomboama sa fie acoperita complet. Se ruleaza, formand o bila. Se trece prin amestecul de zahar. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

4. Se coc timp de 8 minute in cuptorul preincalzit. Se lasa sa se raceasca timp de 3-4 minute pe foaia de copt, apoi se scot si se lasa sa se raceasca complet. Se servesc.