Cornish pie este o mancare traditionala din tinutul Cornwall, Marea Britanie si este facuta cu aluat, carne si cartofi. Pentru reteta de mai jos s-a folosit carne de miel, insa o poti prepara cu ce fel de carne vrei.
Timp total 2 ore și 45 minute
Ingrediente
- 750g carne de miel, taiata in bucati mici
- 2 cartofi, taiati cubulete
- 1 (aproximativ 500g) nap, taiat cubulete
- 1 ceapa mare, tocata
- 750ml supa de miel, fierbinte
- 1 lingura de frunze proaspete de cimbru
- 2 linguri sos Worcestershire
- 500g aluat
- faina
- 1 ou, batut
Mod de preparare
1. Se pun carnea de miel, legumele, supa, cimbrul si sosul Worcestershire intr-o tigaie mare. Se da in fiert, se indeparteaza spuma, apoi se acopera si se fierbe, la foc mic, timp de o ora.2. Se scoate capacul si se fierbe inca o ora, pana cand se descompun usor cartofii se macina usor, ingrosand sosul.
3. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se pune umplutura intr-un vas termorezistent. Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina, pana cand este cu 3-4 cm mai mare decat vasul pentru placinta, apoi se pune pe partea superioara a umpluturii. Se imping marginile in interiorul vasului.
4. Se perie partea superioara a placintei cu ou batut, se fac cateva gauri in centru si se coace timp de 30 de minute, pana cand capata o culoare aurie.