Exista un motiv pentru care aceasta placinta traditionala este preferata de multi - sosul bogat facut din carne de vita, morcovi si vin rosu, acoperit cu un piure pufos, cu branza, o combinatie minunata.

Placinta englezeasca (Cottage pie)
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 1 ceapa, maruntita fin
  • 3 morcovi, taiati marunt
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 500g carne de vita tocata
  • 150ml vin rosu
  • 3 linguri sos Worcestershire
  • 400g conserva rosii tocate
  • 1 lingura de bulion
  • busuioc proaspat, tocat
  • un varf de cutit de zahar
  • 100ml apa
  • 800g piure de cartofi
  • 50g Cheddar, rasa

Mod de preparare

1. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie mare, apoi se adauga ceapa tocata si morcovii. Se calesc timp de 5-8 minute pana se inmoaie. Se adauga usturoiul zdrobit si carnea de vita tocata. Se prajeste timp de 5 minute sau pana cand cea mai mare parte a carnii se rumeneste.

2. Se adauga vinul rosu si se fierbe timp de 2-3 minute, apoi se adauga sosul Worcestershire, rosiile tocate, bulionul, busuiocul proaspat, zaharul si 100ml apa. Se fierbe la foc mic timp de 30 de minute. Se incalzeste cuptorul la 200C.

3. Se pune carnea de vita intr-un vas termorezistent. Se acopera cu piureul de cartofi, apoi se imprastie cu Cheddar ras. Se coace timp de 30 de minute.