Desi nu pare la prima vedere, este o reteta foarte gustoasa si usor de preparat.
Timp total 50 minute
Ingrediente
- 2 x 250g cotlete de vitel
- 1/3 cana (50 g) faina
- 2 oua
- 1 cana (100g) pesmet
- 1 cana (250 ml) ulei de masline
- 60g unt
- 12 cartofi mici
Mod de preparare
1. Cu ajutorul unui ciocan de snitele, se bate carnea vitel intre doua foi de hartie de copt pana ajunge la 5 mm grosime.2. Se pun faina, oul si pesmetul in trei boluri separate. Se trece fiecare bucata de carne prin faina, ou, lasand sa se scurga orice exces, apoi prin pesmet.
3. Se incalzeste 1/2 cana de ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Se prajeste fiecare bucata de carne cate 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand este aurie si crocanta. Se pun deoparte si se pastreaze calde. Se curata tigaia.
4. Se pune, din nou, tigaia la foc mediu si se adauga untul, rotindu-se tigaia pana cand se topeste. Se taie cartofii pe jumatate, apoi se adauga in tigaie si se prajesc, intorcandu-se in mod regulat, pana devin aurii. Se iau de pe foc si se asezoneaza bine. Se servesc alaturi de carne, cu felii de lamaie.