Fructele de sezon sunt nemaipomenite pentru a fi integrate în diverse rețete de deserturi. Astăzi vă propunem o rețetă simplă de crumble cu prune, dar pe care o puteți face cu orice fel de fructe vă plac: piersici, nectarine etc. Se face ușor și este un desert nemaipomenit vara, atunci când avem la dispoziție fructe  proaspete.

Crumble-ul este un desert diferit de prăjitura cu aluat dat pe răzătoare, deși seamănă destul de mult ca aspect și ca mod de preparare. Aluatul pentru crumble trebuie să rămână sfărâmicios, pentru a putea fi presărat deasupra fructelor, de aceea va avea mai multe ingrediente uscate. 

Crumble cu prune
Timp total 45 minute

Ingrediente

Pentru aluat: 70 g făină de migdale 100 g unt 100 g făină 70 g zahăr 1 linguriță praf de copt un praf de sare Pentru umplutură: 400 g prune 2 linguri zahăr 1 lingură făină 1 linguriță scorțișoară un plic zahăr vanilat

Mod de preparare

Puneți făina și făina de migdale într-un bol încăpător. Adăugați untul rece, zahărul, praful de copt și sarea. Începeți să frământați cu mâinile pentru a încorpora toate ingredientele, până când obțineți un aluat sfărâmicios, care seamănă cu pesmetul. Dați aluatul la rece pentru 10-15 minute.

Spălați și curățați de sâmburi prunele, după care le veți tăia cubulețe. Adăugați peste prune 2 linguri de zahăr, făina, scorțișoara și zahărul vanilat. Amestecați bine totul, astfel încât fructele să fie acoperite de amestec.

Pregătiți o tavă pe care o tapetați cu puțin unt. Puneți prunele în strat uniform în tavă. Adăugați aluatul sfărâmicios deasupra.

Dați tava la coptor, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 20-25 de minute, sau până când crumble-ul s-a rumenit frumos la suprafață.

Serviți prăjitura cu înghețată de vanilie sau simplă.

Poftă bună!