Reteta foloseste martipan gata preparat pentru a economisi timp.
Timp total 1 oră și 10 minute
Ingrediente
- 500g mure/zmeura/mix
- 4 mere
- 3 linguri zahar pudra
- Pentru crumble:
- 300g faina
- 50g zahar pudra
- 175g unt
- 100g martipan
- 75g migdale, maruntite
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pun fructele (merele se taie cubulete) intr-un vas termorezistent si se adauga zaharul.2. Pentru crumble, pune faina si zaharul intr-un vas si se adauga un varf de cutit de sare. Se topeste si se toarna peste amestecul de faina, apoi se amesteca cu o lingura pentru a forma mici bulgari. Se adauga martipanul (taiat bucati) si migdalele, apoi se imprastie amestecul peste fructe.
3. Se coace timp de 45-50 de minute, pana cand partea de sus este aurie si miroase a biscuiti. Se lasa sa se raceasca timp de 5 minute. Se poate servi cu frisca.