Reteta foloseste martipan gata preparat pentru a economisi timp.

Crumble De Mere Si Mure
Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

  • 500g mure/zmeura/mix
  • 4 mere
  • 3 linguri zahar pudra
  • Pentru crumble:
  • 300g faina
  • 50g zahar pudra
  • 175g unt
  • 100g martipan
  • 75g migdale, maruntite

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pun fructele (merele se taie cubulete) intr-un vas termorezistent si se adauga zaharul.

2. Pentru crumble, pune faina si zaharul intr-un vas si se adauga un varf de cutit de sare. Se topeste si se toarna peste amestecul de faina, apoi se amesteca cu o lingura pentru a forma mici bulgari. Se adauga martipanul (taiat bucati) si migdalele, apoi se imprastie amestecul peste fructe.

3. Se coace timp de 45-50 de minute, pana cand partea de sus este aurie si miroase a biscuiti. Se lasa sa se raceasca timp de 5 minute. Se poate servi cu frisca.