Super ușor și mai bun decât cel cumpărat din magazin, mixul de condimente italiene este un MUST HAVE în cămară! Unul dintre cele mai bune amestecuri de ierburi, acest condiment italian este folosit la aproape orice!

Cum prepari un mix de condimente italiene. Se potrivește perfect cu carnea de pui, porc, vită sau pește

Este ușor să faci propriul amestec de condimente, iar principalul avantaj este acela că știi exact ce conține. Mixul de condimente italiene este printre cele mai folosite. Are echilibrul perfect de arome pământii, dulci și sărate. Se combină minunat cu multe feluri de mâncare, de la cartofi, pui, carne de vită, pește, legume și chiar pâine.

Condimentul italian este unul dintre cele mai bune dintre amestecurile de condimente existente, iar un mix bun scurtează până și timpul petrecut în bucătărie. Nu trebuie să măsurați mai multe condimente. Totul este la un loc într-un pachet mic.

Ce conține mixul de condimente italiene

Dacă aveți un magazin alimentar care are condimente vrac, cumpărați-le de acolo. Pe măsură ce preparați mixul de condimente italiene din nou și din nou, vă puteți juca cu cantitățile și puteți adăuga mai mult sau mai puțin în funcție de gust.

  • Busuioc: Acest condiment are un echilibru între dulce și sărat, cu note de mentă, anason și piper.
  • Oregano: Este o plantă puternic aromată.
  • Rozmarin: Are o aromă asemănătoare cu cea de salvie, ușor piperată.
  • Maghiran: Are o aromă mai blândă decât oregano și un gust asemănător cu cimbrul.
  • Cimbru: Are o aromă ascuțită, aproape mentolată. Este pământiu cu note florale și este puțin dulce și puțin piperat.

Cum se utilizează amestecul de condimente italiene

Mixul de condimente italiene este unul dintre acele amestecuri care se potrivesc cu multe preparate. Atunci când faci un fel de mâncare și are nevoie de o notă de ”ceva”, alege amestecul de condimente italiene. Este perfect pentru aproape orice.

  • Mixul de condimente italiene este un adaos fantastic la orice rețetă care folosește pui, carne de vită sau pește. Atunci când o rețetă are nevoie doar de un pic de ”ceva” în plus, încercați condimentul italian.
  • Îmbunătățiți floricelele de porumb, legumele și cartofii, presărând puțin deasupra sau amestecați condimentele cu unt topit și stropiți legumele.
  • Creați o pâine delicioasă cu puțin unt topit amestecat cu condimentele italiene. Ungeți baghetele, pâinea franțuzească sau focaccia.
  • Amestecați-l în unt în sandvișurile cu brânză.
  • Adăugați la paste, cartofi prăjiți sau la cuptor și supe.
  • Combinați condimentul cu ulei și oțet pentru propriul dressing italian de casă.
  • Folosiți-l în marinate. Condimentele italiene fac marinate incredibile.

Cum prepari acasă un mix de condimente italiene

Preparare 5 minute
Timp total 5 minute

Ingrediente

  • 2 linguri de busuioc
  • 2 linguri de oregano
  • 1 lingură de rozmarin
  • 1/2 lingură de măghiran
  • 1/2 lingură de cimbru

Mod de preparare

Acest condiment italian făcut în casă se prepară în câteva minute, dar se păstrează mult timp. Într-un castron mic combinați busuiocul, oregano, rozmarinul, măghiranul și cimbrul.

Cum se păstreaza mixul de condimente

Acest amestec este rapid și ușor de făcut, așa că veți dori să îl păstrați în mod corespunzător, astfel încât să rămână proaspăt. Partea bună în ceea ce privește ierburile uscate este că, atâta timp cât se află într-un borcan sau într-o cutie bine închisă, se pot păstra foarte mult timp. Chiar și până la 2-3 ani uneori. Nu mucegăiesc și nu se strică așa se întâmplă cu ierburile proaspete. Veți ști că nu mai sunt bune atunci când nu mai sunt aromate.

Păstrați-le departe de căldură și lumină, care le vor face să-și piardă mai repede aroma și mirosul. Dacă păstrați condimentele într-un suport de condimente pe tejghea, păstrați-le suficient de departe de aragaz pentru a preveni deteriorarea prin căldură.

Pentru acest mix italian pur și simplu adăugați condimentele într-un borcan sau recipient sigilat. Acest condiment va rezista 6 luni sau mai mult într-un borcan sigilat, depozitat într-o zonă uscată și răcoroasă, departe de lumina directă a soarelui. Condimentul italian nu are nevoie să fie refrigerat.