Una dintre cele mai populare modalități de a găti carnea de porc în ultima vreme este pulled pork. Adică o carne de porc gătită timp îndelungat, la foc mic, până când devine atât de fragedă, încât se desprinde singură. 

Pentru rețeta de pulled pork aveți nevoie, în primul rând, de un vas cu capac de tip slow cooker și multă răbdare. Pentru că preparatul trebuie să stea la cuptor, la foc domol, mai bine de două ore și jumătate. Dar vă garantăm că rezultatul merită așteptarea și nimic nu se compară cu o porție de pulled pork, alături de un pahar de bere rece. 

Cum să faci Pulled Pork perfect
Timp total 3 ore și 30 minute

Ingrediente

  • 3 lingurițe zahăr brun
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță paprika
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • 1 linguriță pudră de ceapă
  • 1 linguriță chimion
  • 750 g carne de porc fără os (ceafă)
  • 2 lingurițe ulei
  • 1 pahar de bere
  • Pentru sos:
  • 250 ml ketchup
  • 100 ml oțet de mere
  • 100 g muștar Dijon
  • 4 linguri zahăr brun
  • 2 lingurițe sos Worcestershire

Mod de preparare

Preîncălziți cultorul la 180 de grade. Curățați bucata de carne de grăsimea în exces. Tăiați bucata de carne dacă este prea mare, astfel încât să încapă într-un vas de tip slow cooker.

Amestecați zahărul cu puțină sare, piper și condimentele și presărați bine peste carnea de porc, pe toate părțile.

Puneți uleiul la încins în vas. Adăugați carnea de porc și rumeniți-o pe toate părțile. Turnați berea astfel încât să acopere carnea, puneți capacul și dați la cuptor, la foc mic, între 2,5 și 3 ore, până când carnea de porc este fragedă și intră cu ușurință furculița în ea.

Dați la o parte capacul și mai lăsați carnea, dacă mai este nevoie, până când lichidul din vas a scăzut, iar carnea poate fi ruptă cu furculița.

Cât timp carnea se răcește puțin, pregătiți sosul. Puneți ingredientele într-un vas pe foc și, când amestecul dă în clocot, lăsați să fiarbă 5 minute, amestecând din când în când.

Rupeți cartea de porc folosind două furculițe și turnați jumătate din sos peste. Serviți cald, cu chiflă de burger sau cu garnitura preferată.

Poftă bună!