Se spune că la preparatele simple sunt cele mai mari șanse să greșești în bucătărie și asta pentru că tindem să nu le acordăm prea mare atenție. Să ne gândim la un banal piure sau o porție de risotto și cât de greu este să obținem acea combinație perfectă de textură și gust. 

Astăzi vă propunem o rețetă de risotto ca la mama ei, adică așa cum se prepară el în mod tradițional în bucătăria italiană. Pentru rezultate optime, folosiți ingrediente de calitate. 

Cum să faci un risotto PERFECT
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 1 cană orez
  • 1/2 pahar de vin
  • 3 căni și jumătate supă de pui
  • 4 linguri de unt
  • 1/2 cană parmezan ras
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Folosiți un orez special pentru risotto. Acesta se va umfla în timpul gătirii, va absorbi lichidul și va căpăta acea textură cremoasă pe care o căutăm la un risotto. De asemenea, nu spălați orezul înainte. Avem nevoie de acel amidon de pe boabele de orez pentru a lega sosul.

Tocați mărunt ceapa și puneți-o la călit în puțin ulei de măsline. Când ceapa s-a călit și a devenit translucidă, adăugați orezul și amestecați cu o lingură de lemn timp de 3-4 minute. Separat, încălziți supa de pui astfel încât să fie fierbinte.

Turnați vinul și un polonic de supă și amestecați. Lăsați să fiarbă și adăugați supă treptat, pe măsură ce orezul absoarbe lichidul. S-ar putea să nu fie nevoie de toată supa. Fierbeți până când orezul este pufos și s-a umflat, dar fără ca boabele să se spargă.

La final, adăugați untul și parmezanul și amestecați energic, astfel încât să obțineți o textură cremoasă a risotto-ului. Asezonați cu sare și piper și serviți simplu sau pe post de garnitură.

Poftă bună!