O reteta de origine italieneasca, pentru un pranz usor, dar satios.

Curcan Cu Rosii Coapte Si Cartofi Cu Busuioc
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 800g cartofi noi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 250g rosii cherry
  • 150g parmezan, ras
  • 2 albusuri de ou
  • 4 fripturi de piept de curcan, taiate in fasii
  • frunze proaspete de busuioc, tocate
  • 1 lamaie, taiata

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 220C. Se pun cartofii intr-o tava, se imprastie cu ulei, se asezoneaza si se amesteca. Se lasa timp de 35 de minute in cuptor. Se adauha rosiile si se mai lasa la cuptor timp de 10 minute.

2. Intre timp, se imprastie parmezanul pe o farfurie mare si se asezoneaza cu piper negru. Se pun albusurile de ou intr-un castron si se bat. Se trec fasiile de curcan prin albusurile de ou, apoi prin parmezan. Se pun intr-un singur strat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

3. Se gateste curcanul in cuptor timp de 20 de minute. Se aseaza deoparte pe hartie de bucatarie.

4. Se imparte curcanul pe 4 platouri. Se amesteca frunzele de busuioc peste cartofi si se adauga langa carne. Se serveste cu un sfert de lamaie.