Fasolea este o mancare comuna in bucataria romaneasca, insa reteta de mai jos are influente mexicane.
Timp total 25 minute
Ingrediente
- ulei de masline
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 5 catei de usturoi, zdrobiti
- scortisoara
- 1 lingura chimen macinat
- 1 lingura coriandru
- 3 linguri sos chipotle (sos de ardei iute)
- 600g rosii, tocate
- 2 linguri de melasa
- 1600g conserva de boabe de fasole, scurse si clatite
- 2-3 avocado coapte
- suc de lime
- cheddar ras
- coriandru
Mod de preparare
1. Se incalzeste uleiul intr-o cratita. Se adauga ceapa, usturoiul, scortisoara, chimenul, coriandrul si sosul chipotle, apoi se calesc timp de 10 minute.2. Se amesteca, apoi se adauga rosiile tocate si melasa. Se condimenteaza bine si se fierbe, acoperit, timp de 20 de minute. Se adauga fasolea si se fierbe timp de inca 10 minute, amestecand ocazional.
3. Se taie avocado pe jumatate. Se indeparteaza samburii, se presara cu suc de lime si se asezoneaza cu sare si piper. Se serveste fasolea, cu o jumătate de avocado, branza rasa si coriandru taiat.