O reteta de friptura de vita cu o crusta de hrean proaspat, ideala pentru o ocazie speciala sau pranzul de duminica.

File De Vita Cu O Crusta De Hrean
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 3 lingurite de hrean ras
  • 3 lingurite de mustar
  • 3 linguri crema de hrean
  • 1 capatana de usturoi, zdrobit
  • 75g pesmet
  • 4 crengute de cimbru
  • 4 linguri unt topit
  • 700g file de vita
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 capatana de usturoi, desfacut, necuratat

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se amesteca hrean ras cu ​​mustar, crema de hrean, usturoi zdrobit, pesmet, cimbru si unt topit. Se asezoneaza. Se freaca fileul de vita peste tot cu ulei de masline, apoi se apasa crusta pe partea de sus si partile laterale, lasand capetele expuse.

2. Se pune fileul intr-o tava unsa usor, impreuna cu usturoiul. Se lasa friptura in cuptor timp de 35 de minute. S scoate si se pune carnea de vită deoparte sa se raceasca timp de 10 minute, acoperita cu folie. Se serveste friptura feliata, cu cartofi si conopida gratinata.