Aveți o rădăcină proaspătă de hrean? Iată cum puteți prepara acasă hrean ras la borcan adăugând oțet și mărunțind-o într-un robot de bucătărie.

Hrean ras la borcan cu oțet. Cel mai bun hrean pe care il vei mânca vreodată

Hreanul ras cu oțet este cel mai bun hrean pe care îl veți mânca vreodată! Are un gust mai proaspăt decât hreanul la borcan cumpărat din magazin și este un condiment surprinzător de versatil care se păstrează, la frigider, timp de aproximativ trei luni.

Am constatat că oamenii fie îl iubesc, fie îl urăsc, dar puțin hrean picant este suficient pentru a curăța sinusurile oricui, nu-i așa?

Hreanul este ușor de cultivat, cât și de preparat!

Plantați o secțiune de rădăcină într-o parte însorită a curții, asigurați-vă că primește apă și în curând veți avea mai mult hrean decât puteți folosi.

Dacă nu aveți acces la grădină, puteți găsi rădăcini de hrean în piețe.

Hreanul ras preparat în casă poate fi de două ori mai puternic decât versiunile cumpărate din magazin și rezistă cu peste o lună mai mult în frigider.

Ce trebuie să știi despre hreanul ras

Hreanul face parte din familia muștarului, alături de un alt condiment picant, wasabi. Rădăcina întreagă recoltată sau cumpărată se va păstra în sertarul frigorific timp de o săptămână și se va usca în timp. Aroma fiecărei rădăcini poate varia foarte mult în funcție de prospețimea, mărimea, vârsta și caracteristicile fiecărei plante în parte.

Răzuirea sau prelucrarea hreanului proaspăt poate provoca iritarea ochilor și a nasului. Deschideți toate ferestrele și asigurați-vă că bucătăria este bine ventilată înainte de a începe.

Rețeta de hrean ras la borcan, cu oțet

Preparare 10 minute
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 500 grame de rădăcină proaspătă de hrean
  • 120 ml de oțet alb
  • 240 ml de apă rece
  • 1 linguriță de sare kosher, sau după gust

Mod de preparare

Se curăță hreanul. Deschideți fereastrele din apropiere și folosiți ochelari de protecție pentru a vă proteja ochii de vaporii puternici. Tăiați hreanul în segmente de 5 cm. Tocați într-un robot de bucătărie astfel încât hreanul să fie ras fin. (Alternativ, radeți fin hreanul pe o răzătoare).

Transferați hreanul într-un borcan. Adăugați oțetul și 240 ml de apă rece până când hreanul este aproape acoperit, adăugând mai multă apă dacă este necesar pentru a acoperi. Se amestecă cu sare, se închide ermetic și se păstrează la frigider până la servire. Hreanul preparat se va păstra până la 3 luni în frigider.

Cum se poate consuma hreanul ras la borcan

Salată de sfeclă roșie cu hrean ras
Salată de sfeclă roșie cu hrean ras

  • Folosiți-l la sushi în loc de wasabi tradițional.
  • Adăugați-l în hummus sau guacamole.
  • Folosiți-l într-un sandviș sau wrap pentru un pic de iuțeală.
  • Adăugați aproximativ o linguriță în dressingul de salată.
  • Tăiați roșiile în felii subțiri, adăugați o lingură de hrean și puțin busuioc proaspăt tocat și sare de mare ca aperitiv.
  • Serviți-l cu omletă sau ouă poșate și salsa.
  • Adăugați o cantitate mică la pește.

Beneficiile condumului de hrean

Rădăcina de hrean este bogată în mod natural în antioxidanți, care pot ajuta la protejarea organismului de deteriorarea celulară prin faptul că se atașează de radicalii liberi. Studiile sugerează, de asemenea, că hreanul poate preveni creșterea celulelor canceroase din colon, plămâni și stomac, deși sunt necesare mai multe cercetări.

Hreanul conține o serie de nutrienți importanți, printre care: